Veranderingsmanagement voor ICT organisaties

Zo werkt veranderingsmanagement (ook wel: verandermanagement)

In de ideale situatie beschikt het team over een persoon die het voortouw neemt in de prestatieverbetering van het team en tegelijkertijd midden in de praktijk staat; een meewerkend teamcoach. Iemand die zowel kritisch en met verstand van zaken naar de procesgang kan kijken als de teamleden kan begeleiden en stimuleren. Met gedegen kennis en ervaring in de IT, en uitgebreide coachingsvaardigheden breng ik die benodigde vakinhoudelijke en persoonlijke stimulans in.

 

Aanpak op drie fronten

De aanpak vindt plaats op drie fronten: teamleiding, training en coaching. Afhankelijk van de opdracht wordt op één of op meerdere fronten gewerkt.

Ad interim teamleiding (eventueel als "meewerkend voorman") geeft een "frisse blik" op de lopende werkwijzen en de beoogde veranderingen. De inzet van een consultant garandeert de focus op de veranderingen; de veranderingsinitiatieven sneeuwen niet onder in de dagelijkse drukte.

Verhoging van de professionaliteit wordt bereikt door toegesneden cursussen en workshops, zowel vakinhoudelijk als op "soft skills".

Coaching van medewerkers maakt persoonlijke doelen en talenten helder. Bedrijfsdoelen en motivatie kunnen zo op elkaar worden afgestemd. Als "bijverschijnsel" ontstaan in de regel ideeën en initiatieven voor verbeteringen van de organisatie als geheel.

 

Praktijkvoorbeeld

Deze aanpak van veranderingsmanagement is onder andere effectief ingezet bij de Rijksoverheid na de formele reorganisatie van een beheerafdeling. Als meewerkend voorman op de servicedesk voor Webdiensten zijn de processen geïmplementeerd, is de samenwerking binnen het team en met andere teams sterk verbeterd en zijn de teamleden met opleiding, begeleiding en coaching in korte tijd gegroeid van 'junior' naar 'medior' of 'senior' niveau.

 

Meer weten?

Bel met Atlas Loopbaantraining (tel 06-2458 2797) voor meer informatie of neem contact op.